ClimbingStuff

Interviu pentru ‘Adrenalina.ro’

Adrenallina.ro: Bun găsit, Cristina, dacă ar trebui să descrii cuiva total nefamiliarizat sporturile pe care îl practici, cum le-ai descrie? 

Cristina Pogăcean: Pentru că între bouldering şi alpinism sau între escalada pe stâncă şi escalada pe gheaţă este o mare diferenţă de abordare, le consider sporturi separate, care necesită antrenament specific. Toate însă au la bază acelaşi principiu, abilitatea noastră de a ne căţăra, care este genetică.

Cum a apărut interesul pentru escaladă, de ce tocmai escalada? A fost dragoste la prima căţărare sau ai descoperit pe parcurs faptul că e pentru tine? 

Am fost un copil neastâmpărat, mereu cu prea multă energie şi mereu făceam câte o năzbâtie dacă nu eram supravegheată.

Astfel că la noi în casă erau urme de pantofi pe tavan iar locul meu preferat în care mă ascundeam era pe un hol îngust şi întunecat, unde stăteam ca un păianjen, în compresie între doi pereţi la nivelul tavanului. De acolo urmăream toată mişcarea din casă fără a fi văzută. ?

continuarea la: http://adrenallina.ro/alpinista-cristina-pogacean-frica-este-abilitatea-corpului-de-se-apara-este-un-lucru-bun-ca-exista/